Италианският архитект Андреа Д’Антраси гостува във Велико Търново по случай

...
Италианският архитект Андреа Д’Антраси гостува във Велико Търново по случай
Коментари Харесай

Италианският архитект Андреа Д’Антраси: Велико Търново е много колоритен град

Италианският проектант Андреа Д’Антраси гостува във Велико Търново по случай оповестения по самодейност на кмета Даниел Панов интернационален архитектурен конкурс за нов градски център, който е под мотото „ Ново сърце за Стария град ”.

Д’Антраси е част от висококвалифицираното жури, което прави оценка плановете от целия свят за градоустройствено решение за терена на Старото военно учебно заведение и за първата постройка – експозиционен център.

„ Велико Търново е доста живописен град. Харесва ми размерът на постройките, мащабът им. Печелившият план за новия градски център би трябвало да съчетае актуалните архитектурни решения с историята, с близките пространства и природата. Много значим миг е зеленината и пейзажът да бъдат непокътнати. Именно това притегли вниманието ми към състезанието, тъй като е заложено в изискванията ”, сподели арх. Д’Антраси по време на обществената лекция, която той изнесе в огромната зала на Община Велико Търново.

Събитието мина при доста огромен интерес – над 200 бяха посетителите, като измежду тях имаше както великотърновци, по този начин и посетители на града от страната и даже от чужбина. Андреа Д’Антраси показа опита си и работата си по редица планове за градоустройствени решения и модерни здания в целия свят – Съединени американски щати, Италия, Китай, Австралия и други

Журито, оценяващо плановете в състезанието за нов градски център на Велико Търново, е с ръководител проф. Георгий Станишев. Освен арх. Андреа Д’Антраси /Италия/, в състава на комисията влизат още арх. Хеле Джул /Дания/, проф. Доминик Роялд /Франция/, проф. Андрю Йеомен /Англия/, арх. Андрей Чернихов /Русия/, основният проектант на Велико Търново Николай Малаков и архитектите от Старата столица Лора Бъчварова и Юрий Любомирски.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР