Италианският антимонополен регулатор започна разследване срещу Google за предполагаеми злоупотреби

...
Италианският антимонополен регулатор започна разследване срещу Google за предполагаеми злоупотреби
Коментари Харесай

Италианският антимонополен регулатор погна Google

Италианският антимонополен регулатор стартира следствие против Гугъл за хипотетични злоупотреби с господстващо пазарно състояние.

Регулаторът показва, че инспекцията е обвързвана с хипотетични злоупотреби с позицията на Гугъл на пазара на умни устройства.

В съобщение до медиите Италианският антитръстов орган показва, че е почнал авансово произвеждане против Alphabet, Гугъл и Гугъл Italy.

Регулаторът удостоверява, че в някои от офисите на компанията към този момент са влизали инспектори за инспекция, предава CNBC.

Органът ревизира обвинявания, че Гугъл отхвърля да интегрира приложението Enel X Recharge, създадено от Enel, в своето приложение Android Auto.

Чрез своята оперативна система за мобилни устройств Android, Гугъл разполага с доминантна позиция на пазара на оперативни системи за умни устройства.

Android Auto разрешава на потребителите на Android елементарно и безвредно да употребяват някои екстри на телефона си, до момента в който карат. Изключването на Enel X Recharge от системата попречва вероятностите пред приложението, показват управляващите.

Приложението разрешава на водачите на електрически коли да резервират място на станции за зареждане с електричество.

В изказването се прибавя още, че ползата на Гугъл ще бъде да отбрани и укрепи бизнес модела на приложението си Гугъл Maps, което предлага необятен набор от услуги на крайните консуматори, в това число информация за местоположението на станции за зареждане на електрически коли и по какъв начин да се доближат.

Властите показват, че инспекцията ще завърши в период до 30 май идната година.

Новината идва месец, откакто италианските управляващи започнаха разледване против Amazon по хипотетични злоупотреби с господстващо състояние в онлайн търговията и логистичните услуги. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР