Италианският антимонополен орган започва разследване срещу инфлуенсъра Азия Валенте, която

...
Италианският антимонополен орган започва разследване срещу инфлуенсъра Азия Валенте, която
Коментари Харесай

Разследват италиански инфлуенсър за подвеждащо рекламно съдържание

Италианският антимонополен орган стартира следствие против инфлуенсъра Азия Валенте, която има 2,1 милиона почитатели в обществените мрежи.

Причината за следствието е подвеждащо рекламно наличие в постовете ѝ, оповестяват италианските медии.

Азия Валенте попада в полезрението на регулатора за това, че разгласява в обществените си канали фотоси и видеоклипове на заведения за хранене, спа центрове, хотели и други туристически обекти, с които се счита, че има търговски връзки, без да употребява никаква дефиниция, която да акцентира рекламния темперамент на наличието.

" След десетки тъжби, подадени до всички способени органи против инфлуенсъри, които нахлуват в обществените мрежи със скрита реклама, антитръстовият орган най-сетне предприе дейности, като стартира особено следствие. ", обявиха от асоциацията за отбрана на потребителите Codacons.

От организацията от дълго време се борят с неналичието на бистрота в бранша на инфлуенсърите, който единствено в Италия генерира доходи на стойност съвсем 350 млн. евро годишно.

" От години изобличаваме некоректността на италианските инфлуенсъри, които прекомерно постоянно заблуждават потребителите посредством недекларирани търговски изявления, с които правят скрита реклама в ущърб на жителите ", изясняват от Codacons. " Достатъчно е да кажем, че оборотът, осъществен в обществените мрежи, ще доближи 348 млн. евро през 2023 година с годишен ритъм на напредък от 13% ", прибавят те.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР