Италианските затворнически власти съобщиха днес, че са починали шестима затворници,

...
Италианските затворнически власти съобщиха днес, че са починали шестима затворници,
Коментари Харесай

Шестима италиански затворници починаха при протест заради мерките срещу коронавируса

Италианските затворнически управляващи оповестиха през днешния ден, че са умряли шестима пандизчии, протестирали против ограниченията против болестта от ковид в Северна Италия. Те разрушили лечебницата на пандиза си и се предозирали с открития от тях в нея метадон, съобщи Асошиейтед прес.

Смъртта на шестимата пандизчии от свръхдоза в пандиза в град Модена, Северна Италия, удостовери Донато Капече, общоприет секретар на синдиката на надзирателите в италианските затвори.

Той упрекна държавното управление, че е изоставило системата на пандизите, като е отказало да обезпечи задоволителни ограничения, с цел да не се допусне коронавирусът да се популяризира измежду пандизчиите. В същото време съгласно него надзирателите са оставени сами да се оправят с изнервените лишени от независимост, които сега са доста недоволни, че могат да беседват с роднините си само по телефона и Скайп. Той посочи, че в над 20 пандиза са избухнали митинги, в това число във Фоджа, където някои пандизчии са избягали.

Вчерашният митинг в Модена беше измежду първите от над двайсет протеста в пренаселените италиански затвори, които през днешния ден се разраснаха.

Днес пандизчии се покатериха на покрива на пандиза " Сан Виторе " в Милано и разпънаха транспарант, на който пишеше " Амнистия ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР