Италианските власти започват разследване по предполагаемо участие на Ювентус в

...
Италианските власти започват разследване по предполагаемо участие на Ювентус в
Коментари Харесай

Прокуратурата в Италия погва Ювентус за теста на Суарес

Италианските управляващи стартират следствие по хипотетично присъединяване на Ювентус в корупционна скица около разкритията за корупция по отношение на изпита, който Луис Суарес държа преди дни. На 17 септември нападателят на Барселона се яви на тест по италиански език и просвета в Университета за чужденци в Перуджа с вярата да вземе документ “В1”, посредством който да получи и локален паспорт. С него той трябваше да си улесни възможния трансфер в Юве, който обаче пропадна.

Според направените разкрития Суарес авансово е знаел въпросите и е съгласувал отговорите си, с цел да може безпроблемно да вземе изпита. Оказва се обаче, че в основата на цялата скица стои юрист от адвокатска фирма, която работи за Ювентус - Мария Турко. Corriere della Sera разкрива, че проверяващите разполагат с телефонни записи на диалози сред въпросния правист и шефа на университета в Перуджа Симоне Оливиери. В тях двамата прецизират по какъв начин ще протече пробата на футболиста, с цел да е несъмнено, че той ще го вземе. Освен това е контрактувано изпитът на Суарес да бъде изтеглен за по-ранна дата - от в началото плануваната 22 септември на 17 септември, с цел да може прехвърлянето да стане по-бързо. В знак на признателност юрист Турко дава обещание на Оливиери отсега нататък да води и други такива играчи на Юве на изпит в образователното заведение, с цел да може да му се вдигне рейтинга.

Според прокуратурата това е доказателство за корупция. Оказва се, че проверяващите са следили университета за такива практики - евентуално въз основа на получена оперативна информация преди този момент.

Междувременно резултатът от теста на Суарес беше анулиран. Самият уругваец обаче се контракти с Атлетико Мадрид, закъдето не му би трябвало италиански паспорт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР