Италианските власти разследват кой е крайният получател в България на

...
Италианските власти разследват кой е крайният получател в България на
Коментари Харесай

Италия разследва опит за незаконен износ на боклуци за България

Италианските управляващи проверяват кой е крайният адресат в България на над 800 тона отпадък, които бяха хванати в сряда край Милано от италианските карабинери без никакви документи за транспорт. За 17-те жп вагона със смесени боклуци се счита, че е трябвало нелегално да бъдат унищожени или заровени в България. От нашите управляващи не е желано позволение за вноса на тази количества боклуци, поради случая е засилен митническият надзор, оповестиха на взаимен брифинг министрите на вътрешните работи Младен Маринов и на околната среда и водите Нено Димов.

Маринов разгласи, че в преписка с италианските управляващи откакто казусът бе оповестен в локалните медии е пристигнала информация за следствието, само че още не е ясно за къде тъкмо са били предопределени боклуците. Той добави, че страната ни ще търси съдействието на тамошните управляващи за определяне на забърканите лица.

Нено Димов на собствен ред разгласи, че в екоминистерството не е постъпвало заявление за импорт на отпадъците, арестувани в Италия. По думите му от оповестените фрагменти е видно, че става въпрос за разбъркан боклук и вносът на подобен предстои на позволителен режим и то единствено за оползотворяване и преработване.

Министерството обаче към момента не било известено за противозаконен транспорт в отпадъци, предопределен за България.

Във връзка със случая Димов бил призовал организация " Митници ", Министерство на вътрешните работи и Министерствота на превоза към нараснало внимание и поддържане на засиления надзор върху вноса на боклуци, който беше въведен през лятото на тази година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР