Италианските власти планират преброяване на ромското население в страната, а

...
Италианските власти планират преброяване на ромското население в страната, а
Коментари Харесай

Италиански вицепремиер депортира ромите без документи, съжали, че не може и местните

Италианските управляващи възнамеряват броене на ромското население в страната, а хората от малцинствата без документи ще бъдат депортирани. Това ще се случи по разпореждане на новия вътрешен министър и вицепремиер на Италия Матео Салвини от анти мигрантската партия " Лига ".

От преброяването Салвини желае да разбере кои са, какъв брой са и къде са ромите в Италия. Цялата информация ще влезе в указател, посочи той пред италианската национална телевизия.

" Нелегално пребиваващите ще бъдат депортирани, само че за жалост италианските роми ще би трябвало да задържим тук ", съобщи Салвини, представен от TheLocal.it.

За Салвини тази тематика от дълго време е на дневен ред, като по неофициални данни ромската популация в Италия е сред 130 и 170 хиляди души, половината от които - италиански жители. 

С дейностите си все още Салвини демонстрира поредност при спазването на обещанията си за мощно стягане на емиграцията и пребиваването в Италия. Само преди няколко дни Салвини забрани на транспортен съд, пренасящ над 600 мигранти, да дебаркира на италианския бряг.

Ръководителят на „ Асоциация 21 юли “, занимаваща се със отбрана на правата на ромите и други мигриращи етнически групи, подсети на вицепремиера, че в Италия закона не разрешава да се вършат преписи по етнически симптом. „ Първо мигрантите, в този момент ромите. Това можеше да се чака “, написа във „ Facebook “ Карло Стасола.

По-късно Салвини се е опита да изясни своите желание, като изясни, че не става дума за „ каталогизация “ на ромите.

„ Нямаме желание да сътворяваме описи и да взимаме отпечатъци от който и да е – нашата задача е да добием визия за обстановката в циганските лагери. Преди всичко имаме желание да защитим хиляди деца, които не могат да вървят на учебно заведение, тъй като избират незабавно да ги приобщят към престъпността. Освен това, желаеме да проверим защо се харчат милиони от европейските фондове “, съобщи Салвини пред публицистите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР