Италианските власти обещават да сложат край на спекулацията с цените

...
Италианските власти обещават да сложат край на спекулацията с цените
Коментари Харесай

Италия обеща край на спекулата с маски; яслите и градините отварят през юни

Италианските управляващи дават обещание да сложат завършек на спекулацията с цените на маските с помощта на държавен ценови надзор в тази тенденция, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Край на спекулацията, хората ще заплащат обективна цена ", съобщи Доменико Аркури, който е специфичен комисар към държавното управление, отговарящ за медицинските доставки по време на епидемията от COVID-19.

По-рано тази седмица Аркури фиксира оптималната цена от 50 евроцента без налога за хирургическите маски, които са най-обикновените и най-евтините средства в битката с епидемията.

Но има опасения, че търговци на дребно няма да желаят да продават маските на такава цена с аргумента, че те са ги купили на по-висока цена и ще бъдат на загуба.

Аркури увери през днешния ден, че никой няма да понесе загуби и че всеки ще извлече обективни изгоди, уточнявайки, че търговците на дребно и дистрибуторите, които са купили маските на по-висока цена, ще бъдат обезщетени.

Комисарят сподели, че е подписал контракти за продажбата на маски на контролираната от управляващите цена със супермаркетите и аптеките и е покрай сключване на такава договорка и с магазините за цигари.

Очаква се търсенето на маски на нарасне от понеделник, когато Италия стартира да излиза от изолацията. Тогава повече хора ще са на открито, само че ще би трябвало да носят маски в публичния превоз.

Същевременно стана ясно, че детските ясли и градини в Италия биха могли още веднъж да отворят порти през юни, съобщи Франс прес, като се базира на в. " Кориере каузи сера ". Това ще засегне децата до 6 годинки. Малчуганите няма да носят маски, само че преподавателите им ще носят. Вестникът се базира на проект на министерството на образованието.

Училищата в Италия поради ковид ще останат затворени до септември. Много хора в страната се притесняват, че това ще сътвори повече проблеми за работещите родители, най-много за дамите.

От началото на карантината в страната от 10 март близо 8,5 милиона италиански деца са лишени от учебно заведение. Поради липса на компютри доста от тях по този начин и не можаха да следват програмата за отдалечено образование.

Ето за какво Италия възнамерява гражданска война в просветителната система. Три милиарда евро би трябвало да бъдат вложени всяка година в продължение на пет години за преструктуриране на просветителната система, която се задъхва и за насърчаване на отдалеченото образование, споделя Патрицио Бианки, началник на комисията, натоварена от премиера със задачата да приготви връщането на учениците в учебните заведения през септември. Пред в. " Република " Бианки споделя, че желае да бъде основана огромна цифрова платформа, отдадена напълно на образованието. Това ще бъде и основата за нов жанр на преподаване.

Бианки има желание да развие и " учебното заведение на открито ", в парковете, горите или в музеите. Самите класни стаи би трябвало да бъдат изменени, като учениците би трябвало да са в полукръг, а не в редици.

В. " Република " написа още, че от 18 май може да бъдат отворени заведенията за хранене, питейните заведения, фризьорските салони и козметичните студия в тези области в Италия, които не са мощно наранени от епидемията. Това ще стане обаче след оценка на обстановката след влизането в действие на първото разхлабване на рестрикциите на 4 май.

Според държавното разпореждане за излизане от изолацията фризьорските салони, козметичните студия, заведенията за хранене и питейните заведения трябваше да изчакат края на месеца, с цел да отворят порти, което породи неодобрение на работещите в тези браншове. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР