Италианските власти арестуваха българката Лили Евтимова Стоева, която работела като

...
Италианските власти арестуваха българката Лили Евтимова Стоева, която работела като
Коментари Харесай

Арестуваха българка, малтретирала стари хора в дом в Италия

Италианските управляващи арестуваха българката Лили Евтимова Стоева, която работела като гледачка в дом за възрастни хора в град Равена, област Емилия-Романя, заяви Coriere Romagna.

Обвиненията към Стоева са за малтретиране, побой, обиди и непрекъснати закани към възрастните хора, живеещи във фамилна къща в историческия център на Равена.

Разследването против българката почнало през лятото, откакто в сигнал до кмета на града било в детайли разказано жестокото отношение на българката към жителите на дома, в което имало от пердах и вербално принуждение до обиди и закани. Всичко това било чувано и от съседите в постройката. След получения сигнал общинската полиция почнала да следи българката от края на юни. Поставила и подслушвателни устройства в дома за възрастни.

Записите потвърдили нечовешкото отношение на българката към старите хора. " Събуди се, ей, идиотко, разсъни се! ", крещяла тя рано сутринта, откакто влезела в стаята на 94-годишната италианка. На нейните стонове българката отговаряла с други обиди " Не си нищо, с изключение на идиотка. Всеки ден като крава. Вониш като коза. По-добре да почине тази идиотка ", били думите на българката, записани от карабинерите. След тези обиди се чували шамари и пердах, както и рев от страна на старата жена.

Според Coriere Romagna българката схванала от диалог с друга гледачка в дома, че 94-годишната жена имала желание да се оплаче на фамилията си. Българката обаче не посочила изключително безпокойствие от този факт, тъй като знаела от доктор, че от лекарството, вземано от италианката, можели да се получат спукани капиляри по сходство на тези, които имала поради багра и отоците. В последна сметка изложеното в сигнала до кмета било доказано с доста детайли и свидетелства от очевидци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР