Италианските министри решиха да запазят националните ограничения за забавяне на

...
Италианските министри решиха да запазят националните ограничения за забавяне на
Коментари Харесай

Италия налага COVID ограничения след празнични дни

Италианските министри взеха решение да запазят националните ограничавания за закъснение на коронавирусните инфекции, само че се съгласиха да провиснал ограниченията идващите дни , оповестява " Ройтерс ".

Италианците прекарваха огромна част от Коледа и Нова година у дома , като хората имаха право да напущат къщите си единствено за работа, здраве и незабавни случаи или за къси пътувания, с цел да се видят с стеснен брой другари или родственици.

Тези правила би трябвало да изтекат в четвъртък и министрите се съгласиха на късно съвещание на кабинета в понеделник вечерта да се върнат към остарялата тристепенна система , която разрешава да се ползват разнообразни ограничения за другите райони .

Но всички питейни заведения и заведения за хранене в страната ще би трябвало да затворят този уикенд, като пътуванията сред градовете са сведени до най-малко.

Правителството също по този начин реши да отсрочи отварянето на гимназиите в четвъртък до 50% от техния потенциал за понеделник. Някои райони , в това число северно Венето към Венеция, взеха решение да отсрочат повторното отваряне до 31 януари .

Броят на ежедневните случаи е понижен от към 40 000 в средата на ноември до по-малко от 20 000 понастоящем, само че процентът на заразяване се колебае, като стотици умират всеки ден .

Правителственият декрет също удължава до 15 януари към този момент настояща възбрана за придвижване сред 20-те района на Италия, като пътуванията са позволени единствено за работа, здраве или незабавни случаи.

Италия, първата западна страна, наранена от COVID-19, заяви за близо 76 000 смъртни случая от февруари, което е петото най-високо равнище в света.

В събота здравното министерство отдръпна повторното отваряне на ски курортите за 18 януари от авансово планувания 8 януари, като съобщи, че затварянето е удължено по искане на регионалните шефове и по съвет на здравни специалисти.
 Италия със спад на умряли и растеж на Коронавирус новозаразени
Италия със спад на умряли и растеж на Коронавирус новозаразени

През миналия ден са извършени към 102 974 теста
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР