Италианските медии си взеха последно сбогом с легендата Диего Армандо

...
Италианските медии си взеха последно сбогом с легендата Диего Армандо
Коментари Харесай

Вече дриблира на небето, италианските медии се сбогуваха с Марадона

Италианските медии си взеха последно довиждане с легендата Диего Армандо Марадона с думите "безсмъртният ", "легендата ", "Бог " Марадона "вече дриблира на небето ".

Аржентинецът умря в сряда на 60-годишна възраст след сърдечен удар. "Вече дриблира около всички на небето ", бе единственото, което написа комедиантът Джин Ноки в "Гадзета дело спорт ". Той написа всекидневно в колонката си в миланския вестник, а последното обръщение към Марадона бе поместено под фотография, на която Диего целува международната купа през 1986 година.

Останалите италиански вестници уважиха паметта на някогашния футболист на Наполи с думите "легенда ", "Бог " и "безсмъртен ". Много от тях избраха да се сбогуват с аржентинеца с "Ad10s " (сбогом на испански и номер 10). "Ил Матино " от Неапол излезе с чело "Благодарим на краля на футбола " и фотография на Марадона на млади години с екипа на локалния клуб.

"Ла Гадзета ", един от най-четените вестници в Италия, извърши цели 19 страници за някогашния футболист на Наполи, който изведе тима до единствените му две трофеи през 1987 и 1990 година. Най-вероятно скоро и клубният стадион ще носи името на Диего Марадона. Бившият президент на Наполи - Корадо Ферлаино, който притегли Марадона от Барселона през 1984 година, сподели за Ла Гадзета, че аржентинецът е талант, "а гениите не живеят като елементарните хора ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР