Италианските лекари от Бергамо апелират Великобритания и други страни да

...
Италианските лекари от Бергамо апелират Великобритания и други страни да
Коментари Харесай

Шокиращи СНИМКИ от болницата в Бергамо: Слагат на пациентите странни шлемове

Италианските лекари от Бергамо молят Англия и други страни да спрат разпространяването на заболяването, с цел да не повторят обстановката, която в този момент е в Бергамо.

Те признават, че не са претърпели нищо сходно.

"Коронавирусът не е елементарна бронхопневмония. Всички лечебни заведения в Северна Италия са запълнени, опазването на здравето ни към този момент е в сериозно положение ", признават медиците.

За да спрат спомагателното разпространяване на заболяването, те са се принудили да поставят на пациентите в лечебните заведения странни, пластмасови шлемове, през които болните колкото да дишат.

Положението с ковид в Северна Италия излиза отвън надзор. Вече стана ясно, че смъртните случаи в страната са повече, в сравнение с в Китай.

Пациентите в лечебните заведения на Бергамо са лекувани напряко в незабавните центрове, тъй като местата за интензивни грижи са претъпкани.

Сред тежко болните към този момент не са единствено най-възрастните хора, към апаратите са свързани и пациенти на междинна възраст.



На притеснителни фрагменти, направени от Sky News, се вижда по какъв начин хора в болница в район Ломбардия са с пластмасови шлемове на главата. Леглата са сложени тясно едно до друго, лекарите просто не могат да смогват.

Затова и в разрпостраненото си послание към Англия те предизвестяват за нуждата от незабавни ограничения, с цел да не се повтори кошмарът от Италия.

Медиците приказват за сериозната обстановка като за "апокалипсис ".



Британският всекидневник Мирър разказва работата на един от лекарите в болница в Бергамо Роберто Консентини. Той разкрива, че в никакъв случай не се е сблъсквал с нещо сходно.

"Съвсем не наподобява на грип, по-скоро като хронично инфектиране на белите дробове със съществено протичане на болестта.



Всеки ден ни докарват по 50-60 заболели и множеството от тях са в толкоз съществено положение, че се постанова незабавно да бъдат сложени на вентилаторно дишане ", споделя той.

Колегите му признават, че към този момент са на края на силите си и не са сигурни какъв брой още ще продължат да се оправят при този напор от пациенти.



Броят на мъртвите в Северна Италия нараства дотам, че се постанова намесата на военните, които извозват телата. Така доста от умрелите няма да имат даже почтено заравяне.

Той надвиши 4000 и към този момент е 4032, по публични данни. Само в петък жертвите бяха 627 , съобщи организация Ройтерс.

Общият брой на инфектираните с ковид в Италия доближи 47 021. Най-тежко наранена е региона Ломбардия, където инфектираните са 22 264, а умрелите – 2549.

Междувременно стана ясно, че районното държавно управление на Мадрид разгласи през днешния ден проектите си да сътвори полева болница с 5500 кревати на терена на конгресен център, до момента в който броят на инфектираните през последното денонощие набъбна с 16% и надвиши 20 000, а умрелите досега са над 1000.

Според шефа на центъра за незабавна здравна помощ Фернандо Симон, множеството от случаите в страната – над 7000, са в Мадрид, а втора е самостоятелната област Каталуния с над 3000.

Временната незабавна клиника ще бъде основана на земя, принадлежаща на конгресния център „ Ифема” в покрайнините на града, и ще бъде оборудвана за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи.

В момента в Испания тече 15-дневна карантина със мощно ограничение на придвижването и контактите за да бъде забавено разрастването на епидемията.

Властите показаха вяра, че пикът на инфекциите скоро ще бъде трансфериран и темпът на разпространяване на вируса ще се забави.

Властите в Париж затвориха през днешния ден публични места в няколко града като част от ограниченията против разпространяването на ковид, предадоха международните организации. Сред тях са паркът Марсово поле и паркът на Дома на инвалидите.

Забранено беше също прекосяването и събирането по крайбрежните алеи на река Сена. Мерките влизат в действие през днешния ден и ще важат през уикенда. Целта им е доведат до по-добро съблюдаване на наложената от управляващите карантина поради ковид. Във Франция към този момент бяха затворени и останалите зелени площи.

По-рано през днешния ден управляващите на град Ница в Югоизточна Франция, на брега на Средиземно море, оповестиха, че не разрешават разходките по фамозната крайбрежна алея Промнад дез Англе.

„ Знаем, че единственото средство за битка (с новия коронавирус) е основаването на бариери”, съобщи кметът на Ница Кристиан Естрози.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР