Италианските катерачи Адриано Бонмасар и Романо Себастиани са последните, които

...
Италианските катерачи Адриано Бонмасар и Романо Себастиани са последните, които
Коментари Харесай

Проговориха последните, общували с Боян Петров

Италианските катерачи Адриано Бонмасар и Романо Себастиани са последните, които са общували с българския планинар Боян Петров в подножието на Шиша Пангма в Хималаите. Подобно на него, те също се били устремили към върха, само че се отказали поради тежките метеорологични условия.
 

Двамата алпинисти също бяха в неопределеност за няколко дни , само че в последна сметка съумяха да се приберат още преди да стартира избавителна акция по издирването им. Сега описаха за моментите си с Боян Петров в подножието на Шиша Пангма.
 

" Върнахме се от Хималаите с голям брой мощни страсти. Изпитахме и доста тежки моменти, само че постоянно сме знаели, че разполагаме с физическите и менталните качества да се оправим с изискванията. С Романо бяхме в безспорна естетика и си подавахме ръка в най-тежките мигове ", описа Адриано Бонмасар, представен пот Gong.bg.
 
" Но имаше един, който беше изключително драматичен. Оказа се, че ние сме били последните, които са си говорили с нашия огромен другар Боян Петров. Това се случи в лагер 1 и си разменихме приказки с индивида, който е покорил голям брой осемхилядници ", добави той.
 


" Тогава ние взехме решение да слезем надолу, тъй като времето беше неприятно, само че той реши да тръгне самичък нагоре. Не мога да си показва, че в този миг сме си казвали " довиждане " с него ", показа още Адриано Бонмасар на завръщане в Италия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР