Италианските градове и села запазиха днес на обед местно време

...
Италианските градове и села запазиха днес на обед местно време
Коментари Харесай

1-минутно мълчание и свалени наполовина знамена за жертвите на COVID-19 в Италия

Италианските градове и села резервираха през днешния ден на обед локално време минута безмълвие в памет на жертвите на Ковид-19 и в символ на респект към здравните служащи. Паралелно с това знамената пред държавните институции в страната бяха свалени на половина, съобщи Франс прес.

На Капитолийския площад в Рим кметът на италианската столица Вирджиния Раджи, която носеше шал с цветовете на италианското знаме и черно палто, сподели, че в този момент цялата страна е ранена, само че добави: " Заедно ще се оправим ".

" Това е нашият метод да си спомним за умрелите и да отдадем респект на жертвата и на отдадеността на здравните служащи ", съобщи във връзка едноминутното безмълвие ръководителят на Националната асоциация на италианските общини Антонио Декаро, който е също и кмет на южния италиански град Бари, предава Българска телеграфна агенция.

Инициативата за едноминутното безмълвие и за свалените на половина флагове в цялата страна бе на Джанфранко Гафорели, ръководител на провинциалния съвет на провинция Бергамо в региона Ломбардия в Северна Италия. Провинция Бергамо е една от най-тежко засегнатите от пандемията от Ковид-19, която лиши живота на близо 11 600 в страната.

" Въпреки сериозната рецесия, която претърпяваме, ние не желаеме у нас да надвива възприятието на дълбока мъка, а желаеме да останем единни както в траура, който връхлетя най-тежко някои региони на страната, по този начин и в солидарността, която би трябвало да ни сплотява ", добави Антонио Декаро.

Ватикана също спусна през днешния ден на половина знамената си, с цел да изрази съпричастност с потърпевшите от Ковид-19 в Италия и по света, както и състрадание към фамилиите на жертвите и към тези, които обилно и великодушно се борят, с цел да сложат завършек на пандемията, се споделя в изказване на Светия трон.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР