Италианските фермери и потребители искат правителството да ограничи вноса на

...
Италианските фермери и потребители искат правителството да ограничи вноса на
Коментари Харесай

Италианските фермери призоваха за по-малък внос на чуждестранна пшеница, за да се спасят местните производители

Италианските фермери и консуматори желаят държавното управление да ограничи вноса на твърда пшеница, с цел да оцелеят локалните фермери и да се подсигурява по-голяма хранителна сигурност, оповестява Българска телеграфна агенция.

Премиерката на Италия Джорджа Мелони даде обещание да разпространява италианското земеделие и продуктите, които се отглеждат на локална почва, само че над 50 000 души са подписали петиция, проведена от Конфедерацията на италианските фермери (CIA). Според тях държавното управление към момента не е подплатило обещанията си с съответни дейности.

" Време е хранителният суверенитет да бъде трансфорат от празен девиз в съответна политика ", съобщи Дженаро Сиколо, заместник-председател на браншовата организация, която през днешния ден реализира задачата си за 50 000 подписа.

Миналия месец министърът на индустрията Адолфо Урсо свика спешно съвещание за цената на пастата, откакто тя скочи повече от двойно спрямо националното ниво на инфлацията.

Въпреки че пастата е траяла да нараства по разнообразни аргументи, то цената на пшеницата се е намалила до 330 евро за звук по отношение на към 600 евро през юни 2022 година, по данни на конфедерацията, на фона на спада на цената на вносната пшеница.

" С цените, които се заплащат на производителите на пшеница, фермите не съумяват да покрият индустриалните си разноски ", съобщи ръководителят на Конфедерацията на италианските фермери Кристиано Фини. 

Според водещата италианска асоциация на земеделските бизнесмени " Колдирети " (Coldiretti) вносът най-много на украинска пшеница е повишен с 318 на 100 на годишна основа сред януари и февруари. Тя е по-евтина от италианската пшеница поради по-ниските индустриални разноски, съгласно Конфедерацията на италианските фермери, защото Украйна не би трябвало да съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз за пестицидите, както и стандартите за качество и сигурност на храните.

Италианските производители на паста внасят известно количество пшеница, защото страната не създава задоволително, с цел да задоволи потребностите си. 

" Опасяваме се, че неконтролираното нарастване на вноса ще докара до последователно намаляване на италианското произвеждане на пшеница, затварянето на ферми и загубата на хиляди работни места ",  съобщи Сиколо. Той добави, че освен веригите за доставки, само че даже и здравето на потребителите е изложено на риск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР