Италианските алпинисти Адриано Бонмасар и Романо Себастиани са последните, общували

...
Италианските алпинисти Адриано Бонмасар и Романо Себастиани са последните, общували
Коментари Харесай

Италианските алпинисти Бонмасар и Себастиани са последните, говорили с Боян Петров

Италианските алпинисти Адриано Бонмасар и Романо Себастиани са последните, общували с Боян Петров в подножието на Шиша Пангма в Хималаите. Подобно на българина, те също са се били устремили към осемхилядника, само че се отхвърлят поради влошените метеорологични условия, разкрива уеб сайтът „ Пловдив24 “.

Бонмасар и Себастиани за няколко дни също бяха в неопределеност, само че в последна сметка съумяха да се приберат още преди да стартира избавителна акция по издирването им. При завръщането си в Италия те описаха за моментите си с Боян Петров в подножието на Шиша Пангма.

"Върнахме се от Хималаите с голям брой мощни страсти. Изпитахме и доста тежки моменти, само че постоянно сме знаели, че разполагаме с физическите и менталните качества да се оправим с изискванията. С Романо бяхме в безспорна естетика и си подавахме ръка в най-тежките мигове ", показа Бонмасар.

"Но имаше един, който беше изключително драматичен. Оказа се, че ние сме били последните, които са си говорили с нашия огромен другар Боян Петров. Това се случи в лагер 1. Разменихме си приказки с индивида, който е покорил голям брой осемхилядници. Тогава ние взехме решение да слезем надолу, тъй като времето беше неприятно, само че той реши да тръгне самичък нагоре. Не мога да си показва, че в този миг сме си казвали "сбогом " с него ", добави Адриано Бонмасар при завръщането в Италия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР