Италианскиите медии пишат, че има реална опасност "Аталанта" и "Наполи"

...
Италианскиите медии пишат, че има реална опасност "Аталанта" и "Наполи"
Коментари Харесай

Аталанта и Наполи може да не изиграят цял мач

Италианскиите медии пишат, че има действителна заплаха "Аталанта " и "Наполи " да не изигаят цялостни 90 минути довечера в последния дуел от 14-ия кръг на Серия "А ". Причината: обиди на расистка основа от почитателите на "бергамаските " към тъмнокожия бранител на гостите от Неапол Калиду Кулибали.

Сенегалецът бе нападнат словесно от тифози на "Аталанта " в предходния конфликт сред двата отбора. Сега "адзурите " заплашват да не стоят безучастно и да изоставен терена при нови обиди.

“Никога даже няма да обмислим да приемем обстоятелството, че можем да бъдем лишени от нещо главно във футбола като дразненето сред ентусиастите. Бергамо постоянно се е възмущавал от вулгарни песни и расистки викания. Но в това време по множеството италиански игрища ние непрекъснато чуваме, че бергамаските сме били фермери. Така да бъде! Давайте, мразете Бергамо! Не ни боли от това, тъй като то е е нещо, което ни свързва с нашата земя и даже ни прави по-горди поради произхода ни”, пишат в декларация тифозите на "бергамаските ".

Двубоят сред "Аталанта " и "Наполи " е довечера от 21:30 ч. През 2016 година среща "Лацио " - "Наполи " бе пресечен точно поради расизъм против Кулибали. Привържениците на "римските орли " са измежду най-крайните на Апенините.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР