Италианскиата премиерка Джорджа Мелони плати сметката на група свои сънародници,

...
Италианскиата премиерка Джорджа Мелони плати сметката на група свои сънародници,
Коментари Харесай

Мелони плати сметка на сънародниците си, избягали от ресторант в Албания

Италианскиата премиерка Джорджа Мелони заплати сметката на група свои сънародници, които изчезнали от ресторант в Албания, без да оставят дължимото за вечерята си.

Мелони разбрала за постъпката на четиримата тарикати персонално от албанския министър председател Еди Рама, в чиято вила гостува неофициално за няколко дни по негова покана. Лидерката на „ Италиански братя ” е на отмора със фамилията си в селска плантация в Пулия,но в това време сътрудника й Рама я предложения да му гостува от другата страна на Адриатика. Веднага по-късно дружно с колегата си и с щерка си Мелони хвана ферибот, с цел да стигне до отсрещния бряг в Албания. След като ги посрещна на пристанището, Рама ги води непосредствено в намиращата се наоколо премиерска резиденция.

„ Разказах й за историята, с цел да се посмеем, само че тя незабавно се обърна към италианския дипломат и му сподели да уреди въпроса със сметката и да напише опрощение ”, сподели албанският министър председател за Джорджа Мелони пред медиите. Той прочел за „ тарикатския ” номер на италианските туристи в обществените мрежи, които дали необятен отзив на случката.

Въпросната група италианци вечеряла в ресторант „ Гува ” в град Берат и дори оценила високо кухнята му, само че по-късно се изнизали, без да платят сметката, равняваща се на 80 евро, или по 20 на човек. Това се вижда и от записите на видеокамерите, намиращи се там. Собственикът на ресторанта споделил пред албанската телевизия, че в никакъв случай не му се е случвало сходно нещо преди.

Вместо да се посмее на разказаната история от сътрудника си, както създали останалите от компанията, Мелони се намусила и коментирала, че не може Италия да губи респекта си по този метод.

„ Идете да платите сметката на тези малоумници ”, обърнала се тя към италианския дипломат.Той направил това с фондове на премиера. Италианският туризъм в Албания записва същински взрив това лято поради повишаването на ваканциите на Апенините.

Мелони и фамилията й се върнаха в Пулия от Албания с постоянна фериботна линия до Бриндизи. Те ще продължат ваканцията си в Челие Месапика, където бяха отседнали преди заминаването си за Албания. В края на 4-дневното посещение на Мелони в резиденцията на албанския министър председател той разгласява във фейсбук обща фотография и благодарствени думи. „ Албанска сестра, италиански брат. Благодаря, Джорджа, за мен беше чест ”, написа Рама за лидерката на партията „ Италиански братя ”. Мелони също отговори с признателност за сърдечното гостолюбие. Рама, който е водач на социалистическата партия и е отпред на държавното управление от 2013 година, сподели в изявление за в. ”Стампа ”, че макар идеологическите разлики на партиите им, го свързва положително другарство с Мелони. „ Джорджа е невероятна. Каква ти фашистка заплаха, в противен случай -тя е един съответен политик ”, сподели Рама.

Според медиите на вечерята във вторник в резиденцията участвал и някогашният английски министър председател Тони Блеър, който е консултант на албанското държавно управление. Това обаче не беше доказано от самия Рама.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР