Италиански учени проверяват дали необичайно високият брой на случаите на

...
Италиански учени проверяват дали необичайно високият брой на случаите на
Коментари Харесай

Италиански учени: Новият коронавирус може да се е разпространил от Китай по-рано, отколкото се мисли

Италиански учени ревизират дали извънредно високият брой на случаите на тежка пневмония и грип в Ломбардия през последното тримесечие на предходната година не е сигнал, че новият ковид може да се е популяризирал от Китай по-рано, в сравнение с се мисли, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Адриано Декарли, професор по епидемиология и здравна статистика в университета на Милано, сподели че е имало доста повече приети в болница с пневмония и грип в региона на Милано и Лоди от октомври до декември предходната година. Той не даде точни цифри, само че сподели, че в болница са постъпили "стотици " повече в два от най-засегнатите градове в Ломбардия, като някои от тях са умряли. Декарли преглежда болничните регистри и друга клинична информация за тези пациенти, с цел да ревизира дали епидемията от Ковид-19 не е почнала още тогава в Италия и за какво толкоз дълго е останала неидентифицирана. Така картината ще е по-ясна, в случай че това е втора вълна на заболяването.

Жертвите на ковид в Италия са повече от тези, които се оповестяват публично

Според Световната здравна организация новият ковид и дихателното заболяване COVID-19, което провокира, са били непознати, преди за тях да бъде обявено през декември предходната година в Ухан, Централен Китай.
Други специалисти се съмняват вирусът да е циркулирал в Европа преди януари. Пол Хънтър от университета на Източна Англия сподели, че в случай че американските експерти не могат да потвърдят хипотезата си с проби от пациенти, нe би трябвало да се обръща внимание на изказванието им.

Над 500 000 са заболелите от COVID-19 по света

Италия - страната с максимален брой инфектирани на 21 февруари. Според някои експерти вирусът е почнал да се популяризира месец по-рано. Някои известия в научни списания карат експертите да се съмняват, че новият ковид може да се е появил в Китай още през октомври предходната година.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР