Италиански циклон с бързи темпове връхлита България утре и ще

...
Италиански циклон с бързи темпове връхлита България утре и ще
Коментари Харесай

Връхлита ни италиански циклон

Италиански циклон с бързи темпове връхлита България на следващия ден и ще донесе нови превалявания от сняг и дъжд. Очаква се цялата страна да бъде покрита със снежна завивка над 25 см по високите западни полета и към 10 см в югоизточните региони. В обитаемоте места към Кърджали може да падне най-вече дъжд – над 40 л/кв. м.

Това съобщи пред “Труд ” синоптикът Петър Янков във връзка внезапното утежняване на времето от през днешния ден у нас. Експертът изясни, че “виновникът ” за изобилните снеговалежи в неделния ден, който затрупа пътища и бе причина за редица произшествия, е циклон от Гърция, който се чака да отшуми на следващия ден. Само в столицата в снега до обяд бяха заседнали десетки транспортни средства, в това число и рейсове на градския превоз.

Километрични опашки поради неприятното време се образуваха по автомагистралите “Хемус ” и “Тракия ” наоколо до София, а трафикът на входовете на града беше претрупан.

КАТ приканва


Не пътувайте, в случай че не е неотложно

 Шофьорите да бъдат с нараснало внимание по заснежените пътища, приканват от КАТ. Шофьорите да бъдат с нараснало внимание по заснежените пътища, приканват от КАТ.
Пътната полиция насочи предизвестие към всички водачи у нас да не пътуват, в случай че нямат неотложна работа. От организацията приканиха хората да си останат у дома и да оставят колите си поради изобилните снеговалежи и влошена метеорологична конюнктура. Ако въпреки всичко се постанова да пътувате с персоналния си автомобил, от КАТ предизвестиха българите да се преценяват със обстановката на пътя и да карат с нараснало внимание.

Заради неприятното време


Летище София пренасочи полети към прилежащи страни


Лошото време и изобилните снеговалежи през днешния ден провокираха усложнения и на летище София. От там оповестиха, че единствено до обед са били пренасочени 6 кацащи самолети към летища в прилежащи страни и допълниха, че поради метеорологичната конюнктура са вероятни известни отклонения в разписанието.

От столичната аерогара увериха, че макар изобилните снеговалежи, пистата се почиства от време на време и не се чакат съществени усложнения при изпълняването на полетите.

Предупреждение


Лошо време ни удря и в петък


Очаква се тежък трафик в последния работен ден

 06-11 Нови снеговалежи в цялата страна, които могат да провокират проблеми по пътищата, се чакат в последния работен ден от седмицата преди коледните празниците. Това предвижда пред “Труд ” синоптикът Петър Янков.

“В петък се чака още веднъж да вали сняг. На фона на слънчевото време, което следва в четвъртък, в последния работен ден от седмицата бързо ще се заоблачи. Тъй като доста хора ще пътуват тогава, е хубаво водачите да карат с нараснало внимание и да се приготвят за снега. В южната ни съседка Гърция пък ще вали дъжд ”, изясни метеорологът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР