Италиански специалисти от университета в Бари са изобретили специален сос,

...
Италиански специалисти от университета в Бари са изобретили специален сос,
Коментари Харесай

Специалисти превръщат със специален сос стар хляб в кисело мляко

Италиански експерти от университета в Бари са изобретили специфичен сос, който трансформира остарелия самун, неспособен за консумация, в кисело мляко, написа в. " Дейли мейл ".

Според изданието рецептата е загадка и тя е в положение да трансформира ненужните самуни с изключение на в йогурт, във вино и даже в свеж самун. Така ще може да се предотвратят разхищенията, свързани с насъщния, предава Българска телеграфна агенция.

Екипът на Карло Рицело трансформира със своята рецепта остарелия самун в хранителна среда, в която отглежда квас. Тя може да бъде оползотворена от хлебопроизводителите, вместо да купуват нова.

В остарелия самун италианските учени отглеждат характерни бактерии, които могат да бъдат употребявани от производителите в хлебната, млечната и винарската промишлености.

Екипът опитал с над 40 хранителни среди, с цел да приготви най-хубавите условия за развъждане на нужните бактерии. Тънкостта се състояла в това да се откри точният баланс от самун, ензими и добавки. Към тях би трябвало да се прибавят и оптималната температура и дълготрайност за развъждането на бактериите.

Колективът на доктор Рицело изготвил специфичен сос, употребявайки 50 % остарял самун, който се оказал доста вкусен за микроорганизмите, в това число и за бактериите за киселото мляко. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР