Италиански специалист, извел родината си до световна титла, има интерес

...
Италиански специалист, извел родината си до световна титла, има интерес
Коментари Харесай

Световен шампион с Италия иска да води волейболистките

Италиански експерт, извел родината си до международна купа, има интерес към женския народен тим на България по волейбол. Това е 56-годишният Марко Бонита.

Треньорът научил от медиите, че ще се организират състезания за другите национални тимове на страната ни. Бонита се поинтересувал дали ще има подобен и за женския внушителен отбор, защото виждал капацитет в него, разкрива “24 часа”, като се базира на свои източници от Италия.

Настоящият селекционер Иван Петков обаче има настоящ контракт и възможната му промяна въобще не стои на дневен ред. Той се завърна и на поста старши треньор в най-силния ни клубен тим “Марица”. През последните няколко месеца младият експерт се бе отдал главно на работата в националния, който записа победа на олимпийската подготовка в Апелдорн (Хол) и отпадна в груповата фаза.

Бонита извежда волейболистките на Италия до международната купа в Германия през 2002 година Година по-рано на европейското в България под негово управление дамската “скуадра адзура” взе сребърни медали.

Наскоро във федерацията ни оповестиха, че се възнамерява да се вкара интернационалната процедура за селекционерските гарнитури да се кандидатства. Това ще стане посредством мотивационни писма и излагане на проект и тактика за развиването на тима. Мартин Стоев, който води младежите до 18 година, към този момент разгласи, че няма да взе участие в сходни “конкурси за красота”, както самият той ги разгласи. Във федерацията чакат отчета на Силвано Пранди за работата му през миналата година с мъжкия тим. 72-годишният италиански треньор към този момент заявява, че не би подписал нов дълготраен контракт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР