Италиански психолози и неврофизиолози направиха експеримент, който потвърди, че бързата

...
Италиански психолози и неврофизиолози направиха експеримент, който потвърди, че бързата
Коментари Харесай

Бързата музика облекчава натоварването от фитнес

Италиански психолози и неврофизиолози направиха опит, който удостовери, че бързата музика оказва помощ за понасяне на натоварванията по време на занимания със спорт или фитнес, заяви ТАСС.

" Наблюденията ни демонстрират, че сърцето на доброволците, слушащи бърза музика по време на подготовка, бие оптимално бързо, освен това те съвсем не се оплакват от натоварване ", съобщи проф. Лука Ардиго от университета на Верона. И добави: " Засега сме изучили единствено темпото на музиката, само че в бъдеще бихме желали да проверим и въздействието на жанровете, мелодията и текста за издръжливостта на спортистите. "

Експертите са работили с девойки, като са ги следили на бягаща пътечка и силов тренажор. Следили са пулса на участничките и какъв брой изтощени са се чувствали след 10-минутен фитнес. Резултатите демонстрират, че музиката въздейства повече при подготовка за устойчивост, в сравнение с при силови извършения.

Биолози, психолози и неврофизиолози в последно време интензивно разискват по какъв начин другите фонови дразнители се отразяват на държанието на хората, на концентрацията им и на интелектуалните качества. Британски откриватели да вземем за пример откриха, че класическата музика оказва помощ на хирурзите да работят по-бързо и качествено, а също по този начин покачва триумфа на студентите и въодушевява представителите на креативните специалности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР