Италиански психолози и неврофизиолози направиха експеримент, който потвърди, че бързата

...
Италиански психолози и неврофизиолози направиха експеримент, който потвърди, че бързата
Коментари Харесай

Бързата музика помага в спорта и фитнеса

Италиански психолози и неврофизиолози направиха опит, който удостовери, че бързата музика оказва помощ за понасяне на натоварванията по време на занимания със спорт или фитнес, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Наблюденията ни демонстрират, че сърцето на доброволците, слушащи бърза музика по време на подготовка, бие оптимално бързо, освен това те съвсем не се оплакват от натоварване - съобщи проф. Лука Ардиго от университета на Верона. - Засега сме изучили единствено темпото на музиката, само че в бъдеще бихме желали да проверим и въздействието на жанровете, мелодията и текста за издръжливостта на спортистите ".

Учените са работили с девойки, като са ги следили на бягаща пътечка и силов тренажор. Те са следили пулса на участничките и какъв брой изтощени са се чувствали след 10-минутна подготовка. Резултатите демонстрират, че музиката въздейства повече при подготовка за устойчивост, в сравнение с при силови извършения.

Психолози, биолози и неврофизиолози в последно време интензивно разискват по какъв начин другите фонови дразнители се отразяват на държанието на хората, на концентрацията им и на интелектуалните качества. Британски откриватели да вземем за пример откриха, че класическата музика оказва помощ на хирурзите да работят по-бързо и качествено. Тя също покачва триумфа на студентите и въодушевява представителите на креативните специалности. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР