Италиански кметове и регионални губернатори вчера поискаха от германците в

...
Италиански кметове и регионални губернатори вчера поискаха от германците в
Коментари Харесай

Кметове в Италия към Германия: Помогнете ни, както помогнаха на вас след войната

Италиански кметове и районни губернатори през вчерашния ден желаеха от германците в изискванията на болест с ковид да проявят взаимност. В платена обява на цяла страница във в. " Франкфуртер алгемане цайтунг " те напомнят, че след Втората международна война други страни са се съгласили немският дълг да бъде понижен, съобщи " Ройтерс ".

Италия е преди всичко в света в печалната статистика за смъртните случаи от ковид. Към вчерашна дата умрелите бяха 11 591, което се равнява на близо една трета от всички жертви в международен мащаб. Потвърдените случаи на болест в Италия са над 100 хиляди

Кметската самодейност акцентира растящото възмущение в Италия против отношението на Германия към нейната орис, определяно като равнодушие. Досега Берлин отхвърля да се вслуша в апелите на други страни за издаване на общ дълг в помощ на мощно потърпевшите им стопански системи.

" Скъпи немски другари, паметта оказва помощ да се вземе вярното решение ", се споделя в писмото, в което е упоменато съглашение от 1953 година за понижаване на дълга на Германия за подкрепяне на следвоенното й възобновяване.

Писмото е подписано от кметове, излъчени от леви и десни партии, представляващи градове в Северна Италия, които са най-тежко потърпевши от разпространяването на ковид, в това число Милано и Бергамо, както и от шефа на област Емилия-Романя.

Посланието е ориентирано и към Нидерландия, считана в Италия за самобитно данъчно леговище за корпорации. В тази връзка създателите на писмото показват, че Нидерландия е " открила " удобен данъчен режим ", който от години извлича запаси от всички огромни европейски страни ".

Миналата седмица девет страни от Европейски Съюз, измежду които Италия, Франция и Испания, приканиха за издаване на общи европейски облигации за финансиране на икономическото възобновяване след разпространяването на ковид, което сигурно ще тласне еврозоната в дълбока криза.

Германия, Нидерландия, Финландия и Австрия се опълчиха на предлагането за така наречен корона облигации, поддържайки обичайна си принуда да споделят дълга на по-малко конкурентните стопански системи.

" Еврооблигации за справяне с ковид няма да заличат или уеднаквят предходни задължения ", се споделя в италианския превод на писмото, оповестено в " Туитър " от евродепутата Карло Календа, който е един от подписалите документа.

До момента водачите от Европейски Съюз не могат да се спогодят за мащаба на поддръжката за стопанските системи, които стопираха поради ограниченията за изолираност за преодоляване на разпространяването на ковид.

В края на видеоконференция предходната седмица Германия и Нидерландия споделиха, че тези, които са в потребност, може да употребяват избавителния фонд на еврозоната, с цел да получат кредитни линии. Италия се опълчва на този механизъм, който планува избрани условия. /БТА

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1354)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР