Италиански и британски медицински експерти разследват възможна връзка между пандемията

...
Италиански и британски медицински експерти разследват възможна връзка между пандемията
Коментари Харесай

Медицински експерти засичат необичайни симптоми при деца с COVID-19

Италиански и английски медицински специалисти проверяват допустима връзка сред пандемията от новия ковид и прояви на тежки възпалителни процеси измежду дребни деца, заяви Ройтерс.

Болестта на Кавазаки, чиято причина не е открита, постоянно визира деца под петгодишна възраст и се демонстрира с тресчица, кожни обриви, отичане на жлезите и в тежките случаи - инфектиране на коронарните артерии. Децата постъпват за лекуване с висока температура и възпалени артерии.

Лекари в Северна Италия, която е измежду най-засегнатите области в света, оповестяват за извънредно висок брой деца под деветгодишна възраст с тежки прояви на признаци на заболяването на Кавазаки, присъща до момента най-вече за някои елементи на Азия.

Във Англия лекарите виждат сходна наклонност. На конференция в понеделник английския здравен министър Мат Ханкок призна, че е "много угрижен " и че здравните управляващи наблюдават деликатно казуса.

Главният доктор на Англия Стивън Поуис сподели, че към момента е рано да се приказва сигурно за връзка сред покачвания брой пациенти с заболяването на Кавазаки в последно време и Ковид-19. "Не сме сигурни сега ", сподели той.

Д-р Чуфреда даде образец с деветгодишно дете, което постъпило на 21 март в болничното заведение с висока температура и ниско наличие на О2 в кръвта. То дало негативен тест за ковид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР