Италиански експерти ще консултират Столичната община за експонирането на археологическите

...
Италиански експерти ще консултират Столичната община за експонирането на археологическите
Коментари Харесай

Италианският министър на културата на посещение у нас

Италиански специалисти ще съветват Столичната община за експонирането на археологическите находки на площад " Света Неделя ". Това стана ясно по време на срещата на кмета Йорданка Фандъкова с министъра на културното завещание, културните действия и туризма на Италия Алберто Бонизоли. По - рано през днешния ден, той посети и Пловдив, където дружно с локалната власт и фондация " Пловдив 2019 " разискаха бъдещото съдействие на Матера и Пловдив като културни столици на Европа през 2019 година

За Алберто Бонизоли това е първата публична аудиенция в Пловдив. Той обаче познава града още от 1993 година, тъй като брачната половинка му е пловдивчанка.

Алберто Бонизоли, министър на културното завещание, културните действия и туризма на Италия: Харесвам града. Първото място, където бих отишъл да видя някакъв театър по-вероятно сценичен.
Ще предложим на гостите на Пловдив и Матера опцията да видят нещо, което не чакат - сподели още министър Бонизоли и акцентира, че плановете и на двата града са неповторими и истински.
Алберто Бонизоли, министър на културното завещание, културните действия и туризма на Италия: България има един голям капацитет, който съгласно мен не се познава още задоволително добре, историческо, художествено, археологическо завещание, това е опцията да се направи, тъй че да могат хората да го видят.
Вече са създадени два взаимни плана с Матера - подготвяне на обреден самун и фестивала Градски игри в Тютюневия град.
Светлана Куюмджиева, артистичен шеф на фондация „ Пловдив 2019 ": Тази година следва второ издание на този фестивал в по-широк вид към този момент ще съпродуцираме дружно нови игри нов дизайн на градски игри това са игри с присъединяване на жители за проучване на избрани региони.
Министър Бонизоли сподели още, че имаме неповторимата опция да използваме културата, с цел да вършим политика в положителния смисъл на думата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР