Италиански благотворителен кораб бе ескортиран в пристанището на Лампедуза от

...
Италиански благотворителен кораб бе ескортиран в пристанището на Лампедуза от
Коментари Харесай

Спасяваш бежанци, вземат ти кораба

Италиански благотворителен транспортен съд бе ескортиран в пристанището на Лампедуза от полицията, откакто избави 49 бежанци в Средиземно море, заяви " Ройтерс ". Агенцията отбелязва, че вътрешният министър Матео Салвини прикани екипажа да бъде задържан.
 Франция ядосана от мнения на Италия за Африка
Франция ядосана от мнения на Италия за Африка

Ди Майо прикани Европейски Съюз да наложи наказания на Франция за нейните политики в Африка

Съдия е разпоредил лодката - Mare Mare, да бъде иззета, откакто е почнало следствие по обвинявания в подкрепяне на трафика на хора.

Корабът взе мигрантите, измежду които и 12 малолетни, в понеделник, откакто гумената им лодка стартира да потъва в централната част на Средиземно море, на към 42 благи (68 км) край крайбрежията на Либия.
 Още 800 имигранти край Лампедуза
Още 800 имигранти край Лампедуза

Италианските управляващи са пресекли три лодки

Хуманитарният транспортен съд неотложно отплава към близкия италиански остров Лампедуза, като се опълчи на Салвини, който разпореди затварянето на всички пристанища на лодки с избавени мигранти. Но приближаващата стихия принуди управляващите да разрешат на лодката да дебаркира . На мигрантите им беше разрешено да слязат, до момента в който лодката ще бъде иззета, а екипажът ще бъде разпитан.
 Мигранти подпалиха приюта си на италианския остров Лампедуза
Мигранти подпалиха приюта си на италианския остров Лампедуза

В знак на митинг

" Отлично ", написа Салвини в Twitter. " В момента в Италия има държавно управление, което пази границите и ползва закона, изключително против трафиканти на хора. Тези, които вършат неточности, заплащат цената ", означи вицепремиерът.

Правителството неведнъж е упреквало благотворителните избавителни лодки, че са съучастници на контрабандистите на хора , които събират огромни суми от мигрантите, с цел да стигнат до Европа. Неправителствените организации отхвърлят ​​обвинението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР