Италианската зимна спортна федерация (ФИСИ) официално поиска отлагане на световното

...
Италианската зимна спортна федерация (ФИСИ) официално поиска отлагане на световното
Коментари Харесай

Италианците искат отлагане на световното първенство в алпийските ски

Италианската зимна спортна федерация (ФИСИ) публично изиска отсрочване на международното състезание по ски алпийски дисциплини от 2021 за 2022 година. Шампионатът би трябвало да се организира в курорта Кортина д`Ампецо.

Президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго сподели пред държавната телевизия " Рай " още в края на предходната седмица, че " това би било най-хубавото решение ", с цел да се избегне вероятно редуциране или анулиране на шампионата.

" Съзнаваме, че това би било решение, от което ще загубим, само че осъзнаваме, че при подобен сюжет вреди биха били най-малки ", добави Малаго. Той сподели още, че решението за отсрочване, което ще бъде показано пред Международната федерация по ски (ФИС), е подкрепено от организационния комитет в Кортина, локалните управляващи в района Венето и държавното управление на Италия.

Решение за анулиране или отсрочване на шампионата може да бъде взето само от ФИС. Заради пандемията от COVID-19 през март бяха анулирани Финалите на Световната купа, които трябваше да се проведат тъкмо в Кортина. До момента от пандемията в Италия са умряли над 30 хиляди души.

По стратегия международното състезание в Кортина би трябвало да се организира от 7 до 21 февруари 2021 година. Евентуалното му изместване за 2022 година ще го остави за март месец, зашото през февруари 2022 година са Олимпийските игри в Пекин. Това пък би довело до анулация на Финалите на Световната купа през същия този сезон, които би трябвало да се състоят във френския курорт Куршевел.
 Анна Фенингер-Файт постави завършек на кариерата си
Анна Фенингер-Файт постави завършек на кариерата си

Австрийката е олимпийска и международна шампионка, както и носителка на Големия бистър глобус
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР