Италианската зимна спортна федерация (ФИСИ) официално поиска отлагане на световното

...
Италианската зимна спортна федерация (ФИСИ) официално поиска отлагане на световното
Коментари Харесай

В Италия искат преместаване на Световното по ски от 2021-ва за 2022-ра година

Италианската зимна спортна федерация (ФИСИ) публично изиска отсрочване на международното състезание по ски алпийски дисциплини от 2021 за 2022 година. Шампионатът би трябвало да се организира в курорта Кортина д'Ампецо.

Президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго сподели пред държавната телевизия "Рай " още в края на предходната седмица, че "това би било най-хубавото решение ", с цел да се избегне вероятно редуциране или анулиране на шампионата.

"Съзнаваме, че това би било решение, от което ще загубим, само че осъзнаваме, че при подобен сюжет вреди биха били най-малки ", добави Малаго. Той сподели още, че решението за отсрочване, което ще бъде показано пред Международната федерация по ски (ФИС), е подкрепено от организационния комитет в Кортина, локалните управляващи в района Венето и държавното управление на Италия.

Решение за анулиране или отсрочване на шампионата може да бъде взето само от ФИС. Заради пандемията от COVID-19 през март бяха анулирани Финалите на Световната купа, които трябваше да се проведат тъкмо в Кортина. До момента от ковид в Италия са умряли над 30 000 души.

По стратегия международното състезание в Кортина би трябвало да се организира от 7 до 21 февруари 2021 година. Евентуалното му изместване за 2022 година ще го остави за март месец, защото през февруари 2022-ра са Олимпийските игри в Пекин. Това пък би довело до анулация на Финалите на Световната купа през същия този сезон, които би трябвало да се състоят във френския курорт Куршевел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР