Италианската Серия “Б” ще загуби два стойностни клуба. Отборите на

...
Италианската Серия “Б” ще загуби два стойностни клуба. Отборите на
Коментари Харесай

Два тима от Серия Б обявиха фалит

Италианската Серия “Б” ще загуби два стойностни клуба. Отборите на Бари и Чезена са оповестили банкрут и няма да бъдат записани за присъединяване в новия шампионат. Сега пред двата клуба идва тежката задача да намерят нови притежатели, с които да стартират на чисто от Серия “Д”.

Отборът на Бари се надяваше на притежателя на Лийдс Андреа Радридзани, който трябваше да внесе 4,5 млн. евро в касата на клуба. За жал, тази вяра угасна през днешния ден и подпечата тежката присъда за отбора от Пулия.

Чезена пък не апелира присъдата си за изваждане от Серия “Б” и разгласи неплатежоспособност пред Прокуратурата във Форли. На клуба бяха нужни 6 млн. евро, само че договарянията сред управлението на Чезена и британска банка не са довели до позитивен резултат. Така футболистите на Бари и Чезена ще бъдат със статут на свободни сътрудници. Още един тим е заплашен да разгласи банкрут. Днес отборът на Авелино показа банкова гаранция, а ориста на втородивизионния клуб ще бъде ясна в четвъртък. Серия Б 42 кръг, петък 18 май  Бари 2:0краен резулат  Карпи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР