Италианската Серия А отхвърли първоначалната си цел да възобнови сезона

...
Италианската Серия А отхвърли първоначалната си цел да възобнови сезона
Коментари Харесай

И футболът в Италия спира за неопределено време

Италианската Серия А отхвърли първичната си цел да възобнови сезона в края на май и в този момент ще го направи единствено откакто „ здравните условия го разрешат “. Днес тимовете от Калчото се събраха на следващата си среща, на която съществени тематики бяха орязването на заплатите на футболистите и вероятните дати за рестарт на шампионата.

Въпреки че не бе реализирано съглашение по отношение на понижението на заплатите, Серия А удостовери в изказване, че, сходно на Висшата лига , шампионата е спряно за неустановен интервал от време.

„ Събранието на Серия А се организира през днешния ден следобяд, като всички 20 клуба участваха посредством видеоконференция. Позицията, която породи от диалозите сред УЕФА, ЕСА и Европейските лиги, извършени през вчерашния ден, беше показана на срещата. Разглеждайки другите сюжети, които към момента са несигурни, Серия А Лига с присъединяване на представителите на фирмите ще продължи да проучва въздействието и следствията от COVID-19. По отношение на възможното привършване на останалите мачове от Серия А и Копа Италия, Лигата ще обмисли възобновяването на спортната интензивност единствено, когато здравните условия разрешават това, придържайки се, както постоянно, към държавните постановления и като се вземат поради преди всичко отбраната и здравето на играчите и всички участващи “, гласеше известието на Лигата.

Това идва макар апела на държавното управление и Италианската футболна федерация, че биха желали акцията да се възобнови през месец май.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР