Италианската прокуратура започна разследване за смъртта на мароканска манекенка, давала

...
Италианската прокуратура започна разследване за смъртта на мароканска манекенка, давала
Коментари Харесай

Коя е свидетелката срещу Берлускони, отровена с радиоактивни вещества

Италианската прокуратура стартира следствие за гибелта на мароканска манекенка, давала показания при едно от следствията на така наречен " бунга-бунга " празненства на някогашния министър председател Силвио Берлускони.

34-годишната Имане Фадил умряла на 1 март в болница в Милано, където се лекувала, откогато на 29 януари посочила " признаци на отравяне ", заяви прокурор Франческо Греко. В представено от АНСА изказване на болничното заведение се споделя, че тя е предоставила на прокуратурата резултатите от токсикологичните проучвания, когато те са завършили на 6 март. Очакват се резултатите от аутопсията, само че съгласно неназовани публични източници пробите са посочили " композиция от радиоактивни субстанции ". Някои медии на Апенините допълват, че имане Фадил е била отровена с радиоктивен микс от кобалт и други три тежки метала .

Прокуратурата в Милано към този момент работи по хипотезата за съзнателно ликвидиране на манекенката забрани достъпа на който и да било до тленните й остатъци, които са охранявани от полицията. Редица италиански публицисти пък видяха в кончината на Имане " съветски почерк ", т.е. за тези кореспонденти тя била отровена както някогашните съветски шпиони Александър Литвиненко и Сергей Скрипал.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР