Италианската полиция съобщи, че е задържала днес 15 предполагаеми трафиканти,

...
Италианската полиция съобщи, че е задържала днес 15 предполагаеми трафиканти,
Коментари Харесай

Италия разби мрежа за трафик на хора, ръководена от привърженик на Ислямска държава

Италианската полиция заяви, че е задържала през днешния ден 15 хипотетични трафиканти, които прекарвали с моторници мигранти, в това число евентуални джихадисти, от Тунис до Сицилия, съобщи ДПА. Каналът бил управителен от тунизиец, който употребявал своя профил във "Фейсбук ", с цел да популяризира агитация на "Ислямска страна " (ИД). Мъжът, търсен по обвиняване в подстрекателство към тероризъм, към този момент е арестуван.

Рано тази заран карабинерите са съумели да заловят двама италианци от групата, както и други нейни членове, най-вече тунизийци. Впоследствие бяха арестувани още седем души по отношение на следствието по съмнения в трафик на хора и на незаконни цигари, в това число водачът на мрежата. Всеки от мигрантите е трябвало да заплати на каналджиите по към 2500 евро.

Групата е представлявала "реална и директна заплаха за националната сигурност, тъй като е предложила на доста незаконни мигранти скришен морски кулоар, който е бил сигурен и бърз " се споделя в заповедта за арест, представена от Ройтерс. Морският път за Сицилия "е изключително прелъстителен за хора, търсени от туниското правораздаване за закононарушения, или такива, свързани с религиозно стимулирани терористични групировки ", се отбелязва също така в текста. Разследването почнало през 2016 година, откакто тунизиец, държан в италиански затвор, предложил да даде информация, потвърждавайки, че желае да отбрани Италия от "армия от камикадзета ".

Чрез потребление на моторници трафикантите са стигали до югозападното крайбрежие на Сицилия за три часа и половина, прекарвайки дребни групи от мигранти, а постоянно и други контрабандни артикули, като цигари и хашиш, съгласно показания на проговорилия нарушител. Полицията на южния италиански остров е документирала пет контрабандни пътувания, само че се допуска, че е имало още доста други, сподели един от проверяващите, базирайки се на подслушани телефонни диалози. Италианският вътрешен министър Матео Салвини похвали интервенцията, като написа в Туитър: "Трафиканти на хора и терористи - стойте си вкъщи!!! "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР