Италианската полиция е задържала суперяхта, собственост на руския милиардер Андрей

...
Италианската полиция е задържала суперяхта, собственост на руския милиардер Андрей
Коментари Харесай

Италия конфискува яхтата на руския милиардер Андрей Мелниченко

Италианската полиция е задържала суперяхта, благосъстоятелност на съветския милиардер Андрей Игоревич Мелниченко. Това става няколко дни, откакто предприемачът беше включен в листата със наказания на Европейския съюз след нашествието на Русия в Украйна, предава Ройтерс.

143-метровата ветроходна яхта А, чиято цена е 530 милиона евро, е била иззета в северното пристанище Триест, заяви държавното управление на Италия.

Проектирана от Филип Старк и издигната в корабостроителницата Nobiskrug в Германия, яхтата на Мелниченко е най-големият ветроходен кораб в света,

Мелниченко беше притежател на производителя на торове EuroChem Group и въглищната компания SUEK. Компаниите обявиха по-рано тази седмица, че той е подал оставка като член на борда на двете сдружения в сряда (9 март).

Говорителят на Мелниченко Алекс Андреев съобщи, че предприемачът "няма връзка с трагичните събития в Украйна и няма политически пристрастия ".

„ Няма никакво учредения за включването му в листата със глобите на Европейски Съюз. Ние ще оспорваме тези голословни наказания и имаме вяра, че върховенството на закона и здравият разсъдък ще надделеят “, сподели още Андреев.

От предходната седмица италианската полиция конфискува вили и яхти на стойност над 700 милиона евро от високопоставени руснаци, които са включени в листата със наказания на Европейски Съюз, сподели министърът на стопанската система Даниеле Франко.

Полицейските интервенции бяха част от координирана самодейност на западните страни да санкционират богатите руснаци, които съгласно тях са свързани с президента Владимир Путин.

Междувременно друга суперяхта, за която се счита, че е на съветския предприемач Роман Абрамович, дойде в териториалните води на Черна гора в събота сутринта. Според изданията за първокласни артикули SuperYachtFan, SuperYacht Times и Forbes, Solaris е една от яхтите на притежателя на футболния клуб Челси.

140-метровият транспортен съд е дебаркирал край първокласния курорт Порто Черна гора в град Тиват. Лодката напусна Барселона във вторник.

Англия наложи наказания на Абрамович в четвъртък, като замрази активите му и се базира на околните му връзки с Путин. Самият Абрамович обаче отхвърли да има сходни връзки.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР