Италианската полиция е иззела голям арсенал от оръжия, включително ракета

...
Италианската полиция е иззела голям арсенал от оръжия, включително ракета
Коментари Харесай

В Италия конфискуваха ракета въздух-въздух от неонацисти, сражавали се в Донбас

Италианската полиция е иззела огромен боеприпас от оръжия, в това число ракета въздух-въздух , при спецакции против неонацисти , оповестява " Ройтерс ".

Елитни полицейски елементи са претърсили парцели в Северна Италия след следствие на италианци, които са се сражавали дружно със силите на проруските сепаратисти в Източна Украйна, се прецизира в изказването на полицията.

Трима мъже са били задържани, в това число митнически чиновник, който преди се е кандидатирал за народен представител от крайнодясна партия.

По време на акциите полицията е разкрила ракета въздух-въздух " Матра " френско произвеждане, която в миналото е принадлежала на въоръжените сили на Катар . Последващи инспекции са посочили, че оръжието е в работно положение, само че няма бойна глава.

От полицията обявиха, че обвинените са се пробвали да продадат ракетата през WhatsApp.

Сред останалите открити оръжия са били 26 пушки, 20 щика, 306 елементи за оръжия, в това число шумозаглушители и мерници , както и повече от 800 патрона от друг диаметър. Оръжията са най-вече от Австрия, Германия и Съединени американски щати.

Полицията също по този начин е иззела нацистки сувенири от парцелите.

" Полицейското следствие... стартира поради активността на някои италиански бойци с екстремистки бекграунд, които са взели участие във въоръжения спор в украинската област Донбас ", се показва в изказването на полицията.

Повече от 10 000 души бяха убити от 2014 година насам в боевете сред проруските сепаратисти и украинските сили в Източна Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР