Италианската полиция арестува трима души, обвинени в отвличане, изтезание и

...
Италианската полиция арестува трима души, обвинени в отвличане, изтезание и
Коментари Харесай

В Италия арестуваха трафиканти на хора, измъчвали мигранти

Италианската полиция арестува трима души, упрекнати в похищение, мъчение и трафик на мигранти от Либия към Европа.
27-годишен мъж от Гвинея и двама египтяни, на възраст 24 и 26 години, бяха арестувани в център за задържане в Месина, Сицилия, откакто полицията събра показания против тях от други мигранти, съобщи БГНЕС.
Очевидците споделиха, че тримата са били отпред на затворнически лагер в Завия, Либия, където тези, които са подготвени за рисковото пресичане на Средиземно море са били наложително арестувани, до момента в който не съумеят да платят откуп.
Разпитаните споделиха, че са били измъчвани и пребивани и са виждали други пандизчии да умират, оповестиха от полицията.
Въпреки че Либия е обзета от безпорядък и спорове след протеста през 2011 година, при който беше погубен диктаторът Муамар Кадафи, страната остава главен директен път за мигранти, изключително от Африка на юг от Сахара.
Според данни на Международната организация за миграция, през юли минимум 5200 души са се намирали в капан в формалните центрове за задържане в Либия, постоянно в ужасни условия.
Няма данни за броя на хората, държани в незаконни центрове, ръководени от трафиканти на хора, които ги изтезават брутално, с цел да се опитат да изнудят фамилиите им за пари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР