Италианската полиция арестува трима души, обвинени в отвличане, изтезание и

Италианската полиция арестува трима души, обвинени в отвличане, изтезание и ...

Италианската полиция арестува трима души за трафик на мигранти.


Италианската полиция арестува трима души, обвинени в отвличане, изтезание и трафик на мигранти от Африка към Европа.

Двама египтяни на 24 и 26 години и 27-годишен мъж от Гвинея бяха задържани в център за задържане в Месина, Сицилия, след като полицията събра показания срещу тях от други мигранти, предаде БГНЕС.
Върховният съд на САЩ подкрепи Тръмп срещу мигрантите Ограниченията ще засегнат много бежанци от латиноамериканските страни
Очевидците разказаха, че тримата са били начело на затворнически лагер в Завия, Либия, където т готовите за опасно прекосяване на Средиземно море, са били принудително задържани и изнудвани.

Разпитаните казаха, че са били измъчвани и пребивани. Освен това са виждали други затворници да умират.
Бежанците в средиземно море: Гърция започна да изпраща имигрантите от о-в Лесбос в страната Близо 200 африканци бяха спасени в Средиземно море от хуманитарни кораби
Въпреки че Либия е обзета от хаос и конфликти след бунта през 2011 г., при който беше убит диктаторът Муамар Кадафи, страната остава основен транзитен път за мигранти, особено от Африка на юг от Сахара.

Според данни на Международната организация за миграция, през юли най-малко 5200 души са се намирали в капан в официалните центрове за задържане в Либия, често в ужасни условия.
Ердоган: Турция ще пусне мигранти към Европа, ако не получи подкрепа по проблема Турското правителство твърди, че е получило само част от обещаната финансова подкрепа
Няма данни за броя на хората, държани в нелегални центрове, управлявани от трафиканти на хора, които ги измъчват брутално, за да се опитат да изнудят семействата им за пари.

Източник: btvnovinite.bg