Италианската пожарна служба е получила това лято много повече сигнали

...
Италианската пожарна служба е получила това лято много повече сигнали
Коментари Харесай

Горските пожари в Италия тази година са значително повече от миналата

Италианската пожарна работа е получила това лято доста повече сигнали за горски пожари, в сравнение с през миналогодишния сезон, съобщи ДПА, като се базира на известие от през днешния ден на службата за изключителни обстановки.

В интервала от 15 юни до 21 юли са регистрирани над 32 900 противопожарни интервенции в цялата страна - с към 4000 повече от същия интервал предходната година, съобщи противопожарната бригада. Най-често пожарникарите е трябвало да се намесват при пожари на остров Сицилия и в региона Пулия.

Полицай, който също по този начин е и чиновник в Отдела за гражданска отбрана, почина през вчерашния ден в община Препото, намиращата се на границата със Словения, по време на интервенция по потушаването на пожар.

Редица починали и потърпевши бяха регистрирани тази седмица в Европа. Пожарникарите се борят от дни с пламъците в Гърция, Португалия, Франция и Италия на фона на сухите условия и изпепеляващата гореща вълна, засегнала огромна част от континента. В Италия през последните дни бяха регистрирани пожари в областите Фриули-Венеция Джулия, Трентино-Алто Адидже и Тоскана.

В Германия, от другата страна на Алпите, избухна мощен горски пожар покрай световноизвестния палат Нойшванщайн, заяви през днешния ден полицията и добави, че службите за справяне с изключителните обстановки са прекарали целия вчерашен следобяд в битка против пламъците, а през днешния ден към момента работят по потушаването на остатъците от огъня.

В Португалия и Испания през тази година са регистрирани над 1700 смъртни случая в резултат на продължаващата гореща вълна, съобщи районният шеф на Световната здравна асоциация (СЗО) за Европа Ханс Клуге.

Климатичните промени не са оригиналност. Последиците от тях обаче се утежняват ежесезонно и годишно, с пагубен излаз ", сподели той, представен от Българска телеграфна агенция.

Рекордните температури могат да изострят към този момент съществуващи здравословни проблеми, предизвести той, а топлинният удар и хипертермията - извънредно висока телесна температура - могат да доведат го гибел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР