Италианската област, в която се намира столицата Рим, започна кампания

...
Италианската област, в която се намира столицата Рим, започна кампания
Коментари Харесай

Рим започна мащабни серологични тестове

Италианската област, в която се намира столицата Рим, стартира акция за серологични проби, чиято цел е да се направи оценка на броя на засегнатите от ковид хора от началото на пандемията и да се картографира разпространяването на инфекцията, оповестява Франс прес.

Около 150 000 кръвни теста би трябвало да бъдат осъществени през идните дни в област Лацио, на която италианската столица Рим е основен град. Тестовете ще бъдат направени на хора от считаните за рискови групи, като да вземем за пример медицинските служащи и служителите на реда.

В " Тор Вергата ", една от петте лечебни заведения в Рим, преобразувани за банкет на пациенти с ковид, акцията за тестване стартира при започване на май и първите резултати се чакат след средата на месеца.

" Диагностицирането в огромни мащаби като това, което ние ще създадем с плануваните 150 000 серологични теста, ще разреши да имаме по-точна оценка на броя на хората, които към този момент са били инфектирани ", изяснява професорът по биохимия Серджо Бернардини от " Тор Вергата ".

" В реалност инфектираните евентуално са доста повече - безспорно осем до 10 пъти повече от числата, с които ние разполагаме ", прецизира той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР