Италианската модна дизайнерка Мария Грация Киури представи колекцията си за

...
Италианската модна дизайнерка Мария Грация Киури представи колекцията си за
Коментари Харесай

Модели с черни сълзи на лицата представиха „износената“ колекция на Dior в Париж

Италианската фешън дизайнерка Мария Грация Киури показа сбирката си за " Диор " в границите на Седмицата на висшата мода в Париж .

 
Публиката на ревюто като че ли бе поканена на цирково зрелище , с цел да види първокласни дрехи, които основават усещането, че са износени. Манекенките бяха дегизирани и гримирани като клоуни, като носеха шапчици с воали, а по лицата им бяха изрисувани черни сълзи. Колекцията бе показана в шапито, конфигурирано в градините на музея " Роден " .

 Публиката на ревюто на Диор като че ли бе поканена на цирково зрелище Публиката на ревюто на „ Диор “ като че ли бе поканена на цирково представлениеGulliver/Getty Images
Сред присъствалите на дефилето звезди бяха италианската актриса Моника Белучи , английската ѝ колежка Кристин Скот Томас , родената в Никарагуа актриса и адвокатка Бианка Джагър .

" Париж има отдавнашни обичаи в цирка, само че в случай че си напомним за Фелини и неговия филм " Осем и половина ", ще заключим, че същата традиция е налице и в Италия “, съобщи дизайнерката. „ Това припомня седмица на модата. Става въпрос за шествие, в което всяко облекло е с избран " темперамент ". Той може да е " самоуверен ", като да вземем за пример черния костюм тайор с панталон, или " отегчителен ", като роклята в пастелни тонове ".-->
 Мария Грация Киури Мария Грация Киури показа сбирката си за „ Диор “ в границите на Седмицата на висшата мода в ПарижGulliver/Getty Images
Колекцията е въодушевена от света на цирка и това личи във включващите ромбове претекстове върху жакард, сатен и органза, в бродираните животни върху поли, в изображенията на пламъци върху дълги рокли с декорация от пайети, в костюмите тайори, които припомнят дрехи на дресьори на животни.

Преобладаващите цветове основават усещането, че облеклата са покрити с тъничък пласт прахуляк и че неотдавна са били извадени от остарели скринове или са били купени от амбулантни търговци.
 Публиката на ревюто на Диор като че ли бе поканена на цирково зрелище Публиката на ревюто на „ Диор “ като че ли бе поканена на цирково представлениеGulliver/Getty Images
Мотивите в бродериите, въодушевени от модата през 50-те години на предишния век, са опростени за тази сбирка. " Става дума за личен разкош ", означи Мария Грация Киури .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР