Италианската крайнодясна партия Лига ще предизвика серия от референдуми, за

...
Италианската крайнодясна партия Лига ще предизвика серия от референдуми, за
Коментари Харесай

Със серия от референдуми Салвини иска да осуети реформите на новото правителство

Италианската крайнодясна партия " Лига " ще провокира серия от референдуми, с цел да осуети промените на новото държавно управление, съобщи през вчерашния ден партийният водач Матео Салвини, представен от " Ройтерс ".

Салвини сподели, че някогашните му съдружни сътрудници от Движение " Пет звезди " са предатели. Правителството на " Лига " и Движение " Пет звезди " 14 месеца ръководи Италия, преди Салвини да се отдръпна от обединението предишния месец.

Движение " Пет звезди " образува ново съдружно държавно управление с някогашните си съперници от лявоцентристката Демократическа партия, а Салвини стана част от опозицията.

" Ще се надигнем против тези предатели, които са се затворили в кабинетите си. През идните месеци ще има държавно управление на народа ", сподели Салвини на протест в дребния град Понтида в района на Ломбардия. Лидерът на " Лига " даде обещание с референдуми да попречи на приемането на законопроекти на новото държавно управление.

За производство на референдум в Италия са нужни подписите на 500 хиляди жители. Салвини се закани, че в случай че новото държавно управление посегне на признатото по самодейност на " Лига " законодателство по въпросите на имиграцията, " няма да съберем 500 хиляди, а пет милиона подписа, с цел да защитим свещените граници на страната ни ".

Салвини прикани по-рано за проява в Рим на 19 октомври, която да се трансформира в " празник за националната горделивост ", напомня ДПА. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР