Италианската компания за кафе illy е привлякла вниманието на кандидат-купувачи,

...
Италианската компания за кафе illy е привлякла вниманието на кандидат-купувачи,
Коментари Харесай

Италианската illy дразни апетита на гигантите в индустрията на кафето

Италианската компания за кафе illy е привлякла вниманието на кандидат-купувачи, в това число колосите JAB Holding и Nestle, само че фамилията, което има компанията, към този момент отхвърля офертите.

JAB, която построи своята кафе империя посредством поредност от придобивания, се интересува от придобиването на цялия бизнес на италианската компания. Nestle е преговаряла с Illy преди няколко месеца, само че е получила отговор, че фамилията не желае да продава компанията за момента, оповестяват източници на Bloomberg.

" Имаме постоянни контакти с тези сдружения, както и при съвсем всички други компании в бранша, с цел да обсъдим неконкурентни въпроси като кафето и здравето, адаптиране към изменението на климата и пазарни стандарти. Всяка догадка за корпоративни съглашения се счита за неуместна ", сподели ръководителят на борда на Illy Андреа Или в изказване.

 Италианската кафе промишленост е напът да бъде завладяна от международни колоси
Италианската кафе промишленост е напът да бъде завладяна от международни колоси

Конкуренцията на обичайния пазар се ускорява

Семеен бизнес

Illy е учредена през 1933 година от Франческо Или и е ръководена от третото потомство от същата фамилия. Компанията, която оперира в 140 страни, е известна като производител на еспресо от висок клас, което се продава в сребърно-червени кутии.

Бизнесът регистрира продажби от 460 млн. евро (539 млн. долара) за 2016 година, което е с 5.3% повече от миналата година.

 Lavazza с проект да завладее пазара на кафе
Една от най-популярните марки за кафе у нас има проект да завладее международния пазар

Производителят е подготвен да насочи 1,5 милиарда евро за придобивания

Кафе триумвират

Италианската компания е един от най-големите самостоятелни компании за кафе, останали в бизнес, консолидиран към 3 огромни играча: Nestle, JAB и Starbucks.

JAB е притежател на марки и търговци на дребно, в това число Peet`s, Stumptown и Caribou, и е платил към 1.5 милиарда паунда (2 милиарда долара) за веригата за сандвичи и кафе Pret A Manger през май.

Инвестиционното сдружение, подкрепено от милиардерското семейство Райман, набра към 5 милиарда евро от вложители, оповестяват източници на Bloomberg.

 Гигант в хранителната промишленост желае да завладее пазара на кафе
Гигант в хранителната промишленост желае да завладее пазара на кафе

Nestle купува известна верига кафе питейни заведения за $425 милиона

Разширяване на Nestle

Nestle също усилва своите марки за кафе под управлението на основния изпълнителен шеф Марк Шнайдер, до момента в който подразделението на компанията Nespresso се бори със загубата на патентна отбрана върху нейните капсули.

Nespresso губи дял от пазара на кафе капсули в Западна Европа съвсем всяка година от 2009 година насам, съгласно Euromonitor. По-малки марки като L`Or Espresso и Lavazza завоюваха от това.

 Nestle и Starbucks подписаха договорка за $7,15 милиарда
Nestle и Starbucks подписаха договорка за $7,15 милиарда

Третата най-голяма в историята на швейцарския хранителен колос

Швейцарският хранителен колос се съгласи през май да похарчи 7.2 милиарда $ за правото да пусне на пазара артикули на Starbucks. Nestle няма да получи никакви материални активи в договорката, третата по величина покупка в 152-годишната й история. Дружеството е придобило и мажоритарен дял в Blue Bottle Coffee.

Illy Group - холдингът, който управлява марката кафе - търси финансов сътрудник за другите си действия до 2019 година и може да реши да направи в началото обществено предложение на шоколадовия и чаeния си бизнес, съобщи ръководителят Рикардо Или в изявление за италианския ежедневник La Repubblica.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР