Италианската компания, известна с производството на алкохолни напитки Davide Campari-Milano

...
Италианската компания, известна с производството на алкохолни напитки Davide Campari-Milano
Коментари Харесай

Италианска компания продаде най-скъпия имот на Земята с 43% отстъпка от първоначалната цена

Италианската компания, известна с производството на алкохолни питиета Davide Campari-Milano SpA реализира авансово съглашение за продажба на историческата вила Les Cedres на Френската Ривиера. Договорената цена е 200 милиона евро или 221 милиона $, а купувачът е незнаен, написа Bloomberg.

Вилата бе измежду активите, които италианската група Campari закупи посредством покупката на френския бранд известни ликьори Grand Marnier през 2016 година. По проект договорката би трябвало да завърши до края на октомври, като за завършването ѝ има избрани условия. Едно от тях е да се изнесе член на фамилията, който ръководи Grand Marnier.

Цената е много под в началото оповестената от 350 милиона евро от организацията за недвижими парцели Savills. Семейството, наричано Марниер-Лапостол има Villa Les Cedres на френското крайбрежие на град Сен-Жан-Кап-Ферат от 20-е години на предишния век. Преди него вилата е притежавана от краля на Белгия крал Леополд II.

Заобиколен от 140 000 квадратни метра ботанически градини, първокласният парцел е ситуиран на полуостров, който се намира в Средиземноморието сред Ница и Монако. Градът-държава е бил дълго време дом на известни богаташи, в това число съоснователят на Microsoft Пол Алън, композиторът Андрю Лойд Уебър и семейството Ferrero, известна с шоколада Nutella.

Когато Les Cedres бъде продадена, проектът за разпродаването след придобиването на Grand Marnier ще бъде " на практика приключен ", споделят от Campari.

Съгласно изискванията за придобиването на Grand Marnier, Campari ще резервира 80 милиона евро от сумата от продажбата на парцела, а останалите средства ще бъдат разпределени за акционери на френския производител на питиета, множеството от които са членове на фамилията на Марниер-Лапостол.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР