Италианската компания Фереро (Ferrero) временно спира работата на най-големия си

...
Италианската компания Фереро (Ferrero) временно спира работата на най-големия си
Коментари Харесай

Заради лошо качество спря най-големият завод на Нутела

Италианската компания " Фереро " (Ferrero) краткотрайно стопира работата на най-големия си цех за произвеждане на течния шоколад Нутела (Nutella) поради намаление на качеството му. Това се показва в известие на френския филиал на компанията, публикувано през вчерашния ден и представено от ТАСС.

Решението за краткотрайно прекъсване на завода във Вилерс-Екал, Нормандия, е взето като защитна мярка, се отбелязва в известието.

Компанията твърди, че все още обстановката не е засегнала нито един тип от продуктите й в продажба, а в доставките за клиентите няма да има спирания.

Понижаването на качеството е било открито във вторник вечер (19 февруари) при надзор на един от съставените елементи в състава на Нутела и десертчетата Киндер Буено (Kinder Bueno). Компанията организира следствие, резултатите от което ще бъдат оповестени в края на настоящата седмица.

Заводът във Вилерс-Екал създава 600 000 кофички Нутела на ден, което е една четвърт от дневното произвеждане на течния шоколад в целия свят. За последните 10 години " Фереро " е удвоила оборотния си капитал, който сега е 10 милиарда евро. В 22-те предприятия на компанията в разнообразни страни работят 30 000 души, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР