Италианската футболна лига съобщи, че е получила четири на брой

...
Италианската футболна лига съобщи, че е получила четири на брой
Коментари Харесай

ТВ правата се превърнаха в ябълка на раздор в Италия

Италианската футболна лига заяви, че е получила четири на брой предложения за телевизионните права за Серия "А " за идващите три сезона, само че никоя от тях не покрива желаните от клубовете 1,15 милиарда евро годишно.

Именно телевизионните права са главният доходоносител на клубовете на Ботуша, а в изискванията на пандемия и мачове пред празни трибуни значимостта на тези средства е още по-голяма. По тази причина клубовете се надяваха, че ще получат договорка, която да е с най-малко 18 % по-висока от актуалната.

Оферти за правата на шампионата са отправили локалният колос "Скай ", спортната стрийминг платформа ДАЗН, Евроспорт и испанската "Медиапро ", а съгласно изпълнителния шеф на Серия "А " Луиджи де Сиерво клубовете към този момент мислят върху актуалните оферти. Той обаче не уточни цената на нито едно от предложенията.

"Мисля, че има по какъв начин тези предложения да се подобрят и в този момент ни предстоят диалози в тази посока ", добави Де Сиерво.

През предходната седмица Де Сиерво загатна, че е допустимо да се стигне до договорка с американската компания "Амазон ", откакто основаната в Сиатъл компания завоюва правата за лъчение на Шампионската лига за Италия. Отказът на "Амазон " да се включи в наддаването обаче е сериозен удар по упоритостите на италианската лига.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР