Италианската футболна федерация работи по оформянето на медицински протокол за

...
Италианската футболна федерация работи по оформянето на медицински протокол за
Коментари Харесай

В Серия А подготвят медицински протокол за подновяването на шампионата

Италианската футболна федерация работи по оформянето на медицински протокол за подновяването на шампионата в Серия " А ". Италия е една от най-засегнатите страни от ковид, само че пикът на пандемията отмина, смъртните случаи понижават и на Апенините виждат светлина в тунела. Това отваря и вратата за завръщането на калчото, като всички виновни фактори подхващат нужните стъпки за привеждане в подготвеност за подновяването на шампионата.

Медицинската комисия към федерацията организира видеоконференция, на която проучва обстановката и приготви протокол, с който да се подсигурява сигурността на участниците при подновяването на мачовете. Идеята сезонът да се възобнови на 20-28 май наподобява все по-реалистична, а в конференцията присъединяване взеха и водещи лекари от лечебните заведения от страната, които дадоха своите мнения.

Президентът на федерацията Габриеле Гравина съобщи, че Серия " А " би трябвало да бъде в цялостна бойна подготвеност и да реагира бързо с подновяването на подготвителния развой и прекосяване към мачовете.

" Ако получим зелена светлина да подновим спорта, светът на футбола би трябвало да бъде подготвен. Това е и задачата на нашата здравна комисия. Като се има поради ролята на футбола в нашето общество, съм сигурен, че може да дадем значителен принос за цялата страна ", сподели Гравина.

Върху съставянето на медицинския протокол се работи интензивно, само че към момента не е завършен като документ. Част от ограниченията в него ще включват разделянето на тимовете на обособени групи - с позитивни проби за ковид, изработили антитела и такива, които нямат антитела. Предвиждат се регулярни кръвни проби, дезинфекциране на пространства, съблюдаване на хигиенични правила.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР