Италианската футболна асоциация обяви програмата за подновяването на шампионата, прекъснат

...
Италианската футболна асоциация обяви програмата за подновяването на шампионата, прекъснат
Коментари Харесай

Обявиха програмата за рестарта на Серия "А"

Италианската футболна асоциация разгласи програмата за подновяването на шампионата, пресечен в средата на месец март поради пандемията с ковид. Доиграването на сезона в Серия " А " стартира на 20 юни с дуела " Торино " - " Парма ", а в същия ден " Верона " приема " Каляри ".

Първенството би трябвало да приключи на 2 август, а до тогава мачове ще има съвсем всекидневно. Оставащите 124 срещи от акцията ще се проведат при закрити врата.

Кръгът, започващ на 20 юни, не предлага вълнуващи конфликти, само че идващият започва два дни по-късно и опълчва борещия се за място в Топ 4 отбор на " Аталанта " и кандидата за Скудетото " Лацио ".

Битката на върха сред " римските орли " и настоящия първенец " Ювентус " е планувана за 20 юли. " Бианконерите " водят в класирането с актив от 63 точки, следвани от " Лацио " с 62 и " Интер " с 54 точки, само че и мач по-малко.

Всъщност футболът на Апенините ще се завърне още на 13 и 14 юни, когато са реваншите в шампионата за Купата на Италия: " Ювентус " - " Милан " и " Наполи " - " Интер ".
Официално: Серия " А " се възобновява на 20 юни Министърът на спорта Винченцо Спадафора даде разрешение
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР