Италианската Enel Group на соларен фотоволтаичен парк с капацитет от

...
Италианската Enel Group на соларен фотоволтаичен парк с капацитет от
Коментари Харесай

Започва строителството на 220-мегаватов соларен парк в Мексико

Италианската Enel Group на слънчев фотоволтаичен парк с потенциал от 220 мегавата в Мексико.

Съоръжението носи името " Магдалена II " се намира в щата Тласкала, а вложенията в построяването му се чака да бъдат към 165 млн. $, оповестяват от компанията, представени от CNBC.

Соланият парк е още една стъпка в разширението на италианската компанията на мексиканския пазар.

" Влизането на компанията в щата Тласкала, който се отличава с обилие от слънчеви запаси, удостоверява уговорката ни да помогнем на Мексико да задоволи потребностите си от електрическа енергия, като увеличим микса от възобновима сила в страната ", сподели Паоло Романачи, началник на Enel Green Power Мексико и Централна Америка.

Международната организация по енергетика (МАЕ) разказва пазара на слънчева фотоволтаична сила в Мексико като " зараждащ се ", само че се чака да нарасне бързо.

През 2017 година световният безоблачен фотоволтаичен потенциал доближи близо 398 гигавата и е създал над 460 терават часа сила, съгласно МАЕ. Това съставлява почти 2% от създадената в света сила.

е планувана да стартира да действа през втората половина на 2019 година и ще създава към 600 гигаватчаса сила годишно. Това ще предотврати годишно изхвърлянето на повече от 330 000 тона въглероден диоксид в атмосферата, съгласно Enel Green Power.

" Магдалена II " е планувана да стартира да действа през втората половина на 2019 година и ще създава към 600 гигаватчаса сила годишно. Това ще предотврати годишно изхвърлянето на повече от 330 000 тона въглероден диоксид в атмосферата, съгласно Enel Green Power.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР