Италианската брегова охрана спаси около 750 мигранти при две отделни

...
Италианската брегова охрана спаси около 750 мигранти при две отделни
Коментари Харесай

Италия спаси близо 750 мигранти край бреговете си

Италианската брегова защита избави към 750 мигранти при две обособени интервенции край южното крайбрежие на страната, съобщава " Ройтерс ".

Това се случи часове, откакто минимум петима души починаха, а 33 изчезнаха в морето при опит да влязат в Италия от Тунис.

По данни на бреговата охрана около 295 души са били избавени от рибарска лодка, забелязана на 167 км от крайбрежието на източния район Калабрия, а други около 450 са били избавени от различен рибарски кораб на 185 км източно от Сиракуза в южна Сицилия.

Три товарни кораба и патрулна лодка от граничната организация на Европейски Съюз " Фронтекс " са се присъединили в избавителната интервенция.

Спасителните акции на мигранти в морето край Италия се оказаха в центъра на вниманието след корабокрушението на 26 февруари край крайбрежията на Калабрия, при което минимум 88 души починаха, а над 10 към момента са в неопределеност.

Лодката е била видяна преди да потъне, само че полицейските кораби не са съумели да я достигнат поради неприятното време. Благотворителни организации и опозиционни политици питат за какво вместо това не са били употребявани корабите на бреговата защита, които са по-добре оборудвани за намерено море.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР